Осем призрака затанцуваха на орбита около Земята

158044
Осем призрака затанцуваха на орбита около Земята

Рядко явление са запечатали на 12 август тази година група метеоролози от университета в Аляска, ръководени от Джейсън Арнс. Те летели със самолет в бурното небе над щата Небраска в търсене на необикновени мълнии. Но заснели нещо по-интересно.

Според учените в обектива случайно попаднали космически призраци – така наречените спрайтове – 8 на брой. Техните червени факели, сменяйки цвета си с пурпурен, се построили в хоро и затанцували тайнствения си танц.

Природата на спрайтовете досега остава загадъчна. Доскоро изобщо не вярваха в тях, макар че пилотите от време на време докладват за ярки, разтеглени нагоре обекти, наблюдавани в горните слоеве на атмосферата. Учените приравнявали подобни свидетелства към съобщенията за НЛО.

Кучето Панчо, което практикува йога

Чихуахуа, с афинитет към йогата доказа, че позата „Куче, гледащо надолу” може да бъде перфектно изпълнена именно от... куче...

Първо потвърждение на това, че призраците наистина съществуват, а не са плод на въображението, се появили през 70-те години. И едва в началото на сегашния век учените успели да получат изображения на тайнствените обекти, които нарекли спрайтове.

Станало ясно, че те възникват на височина над 50 километра – в Близкия космос, където няма буреносни облаци и където принципно нищо не бива да блести и светка. Но ето че светка и свидетелства за някакъв бурен живот.

Да се видят призрачните обитатели на околоземното пространство, е невероятно трудно – прекалено са бързи. Показват се за части от секундата и изчезват.

Почти като летящи чинии

Преди няколко години пак им провървяло на американските учени от университета на Аляска. Те насочили към небето камера, която правела 10 000 кадъра в секунда. И това позволило да разгледат скритите до този момент подробности на феномена.

Нова ярка звезда се появи в небосклона

На небосклона, в съзвездието Делфин, се появи нова ярка звезда, съобщава РИА Новости. Звездата е открита за пръв път от японския астро...

Според учените спрайтовете танцуват в гигантски размери на футболно игрище. Първоначално те летят вертикално надолу, след това – нагоре. Скоростта е зашеметяваща – една десета от скоростта на светлината.

Израелски изследователи от университета в Тел Авив също успели да заснемат спрайтове. Те потвърдили наличието на сфери, но забелязали още една удивителна способност на тяхното поведение. Учените видели, че топките не просто скачат на около 15 километра, а се построяват в кръг. Получава се хоро с диаметър 50-70 километра.

„Отдалеч този танц на призраци може да се вземе за летяща чиния – казва геофизикът от Тел Авив Колин Прайс. – Не е изключено много наблюдатели, включително астронавти и пилоти на самолети, които са докладвали за НЛО, всъщност да са видели спрайтове.

Прайс смята, че с появата си спрайтовете по някакъв начин провокират земните жители – с „долните” мълнии.

„Възможно е разрядите да възбуждат електрично поле в пространството, които се намират доста по-високо”, казва ученият.

Хиромантията като наука за наследствеността

Изглежда, още в далечни времена някой е забелязал колко са различни отпечатъците от пръстите и тези различия станали „печат&rdquo...

„Докато не заснемем спрайтовете отблизо и в по-голям план, няма да разберем какво е това – сигурен е Арнс Нелсън. – И няма да разберем в каква степен спрайтовете влияят на процесите в атмосферата, на озоновия слой, на климата. Учените смятат, че такова влияние със сигурност има.

Впрочем…

Астронавтите от американската совалка „Колумбия”, трагично изгоряла при кацане на 1 февруари 2003 година, също снимали призраци. Един от тях бил забелязан от специалистите на кадрите, предадени на Земята няколко дни преди катастрофата.

„Никой не е виждал подобно нещо по-рано”, казва ръководителят на експертната група Йоав Яир. – Обектът излъчваше мощна червена светлина, сияеше за части от секундата и се разполагаше над Мадагаскар на височина 150 километра.

Още интересни новини четете на megavselena.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com