Българин създаде нова аритметика

49475
Българин създаде нова аритметика

„Бройната система „1-9” превръща човешкия мозък в калкулатор и компютър. Методиката превъзхожда класическия начин на умножение и делене, който се учи в училище.

Тя  трябва да се ползва от човечеството, а за децата това ще е игра, по-интересна и от судоку”, така представи метода  “Ново смятане” неговият създател  е 77-годишният Илия Петров от Плевен.

У нас и по света той е по известен като „живия компютър”. При демонстрациите на своя метод изобретателят обикновено се състезава с електронни  калкулатори и винаги ги побеждава. Петров работи от десетилетия върху своето откритие.  Чрез  него той  въведе непознати досега принципи в аритметичните действия. Петров е автор е на няколко книги. Получавал е награди от световните изложения на иновациите в България, Испания, Белгия, Швейцария, САЩ и Румъния.

Съюзът на учените в Пловди предложи методът  му да бъде качен на страницата на ЮНЕСКО, за да могат всички деца по света да се запознаят с него. Той е изпратил  и специално  писмо до Ирина Бокова, генерален директор на световната организация .  В него са описани  новата бройна система открита от Петров и принципите на неговия метод за смятане при умножението на двуцифрени и трицифрени числа.

Редактор: Боряна Кръстева

Най-странните изобретения за 2012-а (IV част)

Щипка "Прилеп" Любителите на тъмните сили, а и не само, вече могат да направят простира си далеч по-забавно място. Най-новото открит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com