Балкански панаир на занаятите ще се проведе в Пловдив

31522
Балкански панаир на занаятите ще се проведе в Пловдив

Четвъртото издание на Балканския панаир на занаятите ще се проведе от 15 до 18 май в Пловдив. Ще участват 96 майстори от Молдова, Македония, Сърбия, Румъния, Косово и Турция и България.

70 шатри ще бъдат разположени на Малката главна. Във всяка от тях ще се демонстрират и представят традиционни занаяти като дърворезба, тъкачество, плъстене, грънчарство, ковано желязо, ножарство, пачуърк, сарачество, стъклодухане, свещарство, изработка на художестевна керамика, народни носии, накити и бродерия, старинни оръжия, звънчарство и калоферска дантела.

Четвъртото издание на Балканкия панаир на занаятите ще бъде открито на 15 май в 17 часа на импровизирана сцена на Римския стадион. Половин час преди това атрактивно шествие, в което освен ансамбъл „Тракия”, ще  участват и самите майстори, ще мине по Главната улица.

Събитието тази година ще бъде част от Европейската нощ на музеите и галериите, като за целта шатрите на различните занаяти ще бъдат отворени за посетители до 24 часа на 18 май, съобщава Радио Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com