Потоп ще остави под вода част от Европа през 2050 г.

24051
Потоп ще остави под вода част от Европа през 2050 г.

Заради случващите се и предстоящи промени в климата учените са разтревожени за бъдещето на Европа. Те прогнозират, че е възможно да наближава мащабно бедствие – мощен потоп, който ще остави голяма част от стария континент под вода.

Заради глобалното затопляне през 2050 година сериозна част от Европа вероятно ще стане непригодна за живот.

Земята е изправена пред ново голямо изчезване на видовете

Земята е изправена пред ново голямо изчезване на видове, но този път причината не е нито метеорит, нито ледникова епоха, пише The Indep...

Такива са прогнозите на учени от университета в Брюксел. Средата на столетието ще стане критична точка в плана за предстоящи мащабни стихийни бедствия, уточнява Жан-Паскал Имперсел, вицепрезидент на междуправителствена комисия по въпросите на климатичните промени. Сегашното наводнение във Великобритания е само първият тревожен знак за приближаващия се потоп, допълват климатолозите.

Основната причина за бъдещите наводнения ще стане топенето на арктическите ледове и промените в климата.

Според прогнозите на специалистите, световният океан ще „погълне“ Лондон, Ротердам,  Копенхаген, Антверпен, Амстердам. Учените настояват, че е необходимо да се пристъпи към подготовка за предстоящата стихия още от сега.

Както е известно, Великобритания в момента преживява рекордно количество проливни валежи и бури, каквито не са се случвали през последните 250 години. Подобно наводнение за последен път е регистрирано през 1776 г., припомнят учените. Стихията сега парализира югозападната част на Великобритания и в почти 400 района беше обявена заплаха от наводнения.

Учени: Лятото на 2014 г. ще бъде най-горещото в историята

Предстоящото лято на 2014 г. ще е най-топлото, откакто се записват температурите, предупреждават учени пред британския вестник „Д...

Едновременно с това британските метеоролози прогнозират, че времето ще продължава да бъде лошо и предстоят още сериозни валежи.

До този момент по данни на правителството стихията е нанесла щети от 630 милиона паунда или повече от 1 милиард долара. Освен това продължителните дъждове и урагани застрашават икономиката на Великобритания да изгуби в производствения сектор още по-сериозна сума – от порядъка на 13.8 милиарда паунда или 23 милиарда долара.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com