Компютърна програма ще бори синдрома на преумората

18494
Компютърна програма ще бори синдрома на преумората

Една от болестите на модерния свят е синдромът на бърн-аут или когато тялото отказва да приема и понася повече психическото напрежение и се предава.

Най-често от синдрома бърн-аут страдат образованите хора, за съжаление в най-творческата им възраст – между 35 и 55 години. Проявата на синдрома се проявява в умора, отпадналост, апатия, невъзможност да се концентрирате и всичко, което ви е познато когато сте преуморени.

Ученическата униформа е полезна за здравето

Училищната униформа е толкова необходима на учебния процес, колкото и храната. Тя влияе положително на здравето на учениците, смятат ру...

Решението обаче за спасяване на всеки, на когото вече е поставена тази диагноза, е радикална смяна на начина на живот. В Германия доста известни публични фигури – от света на медиите, на икономиката и на науката – излязоха публично и заявиха, че в името на собственото си здраве сменят начина на живот. Отказват пари, позиции, за които са работили десетилетия, и се обръщат към себе си, връщат се към природата и природосъобразния начин на живот, за да се спасят физически и психически, пише БНР.

Болестта заплашва да се превърне в една от болестите не само на модерния човек, но и на народа, наред с инфарктите, алцхаймера и инсултите. Германски учени в областта на медицината прилагат изследване, открито през 2004 година от техни руски колеги. За около три минути се поставят първоначално дясната, след това лявата ръка върху специална стъклена повърхност и се снимат – нещо като ренгенова снимка, но направена от компютър. След 3-минутно мислене той показва резултата – или степента на вашата лична физическа и психическа степен на натовареност, която можете да понасяте и техните предели.

Така с малката мини-камера, с която са заснети дланите на ръцете ви, ще имате информация до каква степен са уязвими биополетата в главата ви. Дали сте податлив на бърн-аут или на инфаркт. Изследването и консултацията струват 180 евро.

Но пък е показателно как един руски метод, разработен за военни цели – предимно за предварително изследване на войници, се прилага за мирни цели в Германия и дава безпогрешни резултати за една от най-страшните модерни болести.

Соята изглажда бръчките

Соята е поредното чудо на природата, което има много полезни функции, но според последните изследвания тя съдържа вещество, което према...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com