НАСА набира мързеливци за лежане срещу заплащане

69791
НАСА набира мързеливци за лежане срещу заплащане

Кой каза, че от мързел не се изкарват пари? НАСА набира доброволци срещу заплащане, които трябва да лежат в легло в продължение на 70 дни, за да могат учените да изследват въздействието на микрогравитацията върху тях.

Мързеливците ще се излежават в щаб-квартирата на американското космическо ведомство в Хюстън и ще получават по 3000 британски лири на месец.

НАСА си е набелязала 3 астероида за улавяне

Космическата агенция на САЩ е стеснила търсенето на астероид за улавяне до три космически тела, предаде АФП, позовавайки се на НАСА. Ас...

По време на експеримента участниците ще трябва да държат стъпалата си над нивото над главата 24 часа в денонощието. Те ще имат право да гледат телевизия, да играят на компютърни игри и да сърфират в интернет.

Учените установили, че лежането в кревата може да се използва като експериментален аналог на космическите полети. Когато главата е леко под нивото на стъпалата се наблюдават подобни на безтегловността ефекти.

В края на 70-дневния експеримент специалистите ще тестват мускулната сила, здравината на костите, сърдечносъдовите функции и психичното здраве на участниците. Получените данни ще влезнат в употреба при подготовката на бъдещи продължителни мисии в космоса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com