Мексико разкрива тайните на ацтеките

13221
Мексико разкрива тайните на ацтеките

Мексиканският музей се готви да отпразнува своята 25-та годишнина с изложба на 24 артефакта и над 150 снимки на открития, направени от Националния институт по антропология и история Мексико.

Редките и ценни артефакти са изпълнявали религиозно-обредни функции при ацтеките и носят познания за бита пречистващите ритуали на древната цивилизация.

„Изложбата ще покаже историята на музея от неговото създаване през 1987г. Искаме след тази експозиция да развием дейността на музея като обособим пространство в него, където да има постоянен достъп до тези уникални открития и всеки, който иска да може да ги види и след тази изложба”, каза директорът на музея, д-р Карлос Хавиер Гонзалес

Изложбата ще включва седем отделни секции, всяка от които ще покаже работата на различните отдели на музея. Сред най- важните компоненти е голяма каменна глава на змия, която е била открита през 2011 г. и археолози смятат, че е била използвана за ритуални церемонии. Изложбата включва и скелети на големи птици, които за ацтеките са били символ на подземния свят. Изложбата може да бъде разгледана до март 2013.

Пустинята в Аризона - гробница за имигрантите

Аризона си остава американският щат, в който има най-голям брой смъртни случаи на незаконно преминали границата, съобщават световни м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com